Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Pagina copiilor Reţetă: Chec cu mere şi portocale

Reţetă: Chec cu mere şi portocale

Un articol de: Magdalena Gheorghe - 09 Aprilie 2011

Avem nevoie de:

- 6 mere

- 3 portocale

- 2 cănuţe zahăr

- 1/2 cănuţă ulei

- 3 cănuţe făină

- 1 cănuţă nucă mărunţită

- 1/2 cănuţă stafide

- 2 plicuri vanilie

- 1/2 linguriţă scorţişoară (dacă vreţi)

- 1 plic praf de copt

- 1 linguriţă bicarbonat

de sodiu

Cum procedăm:

- Se freacă zahărul cu uleiul, se adaugă merele date pe răzătoarea mare şi portocalele tăiate mărunt;

- Se amestecă cu mixerul pentru a se sfărâma pulpa de fructe;

- Se adaugă mirodeniile, bicarbonatul (stins într-o linguriţă de zeamă de lămâie sau oţet), făina în care s-a amestecat praful de copt şi, la sfârşit, stafidele şi nuca;

- Se toarnă în tăvile unse cu ulei şi pudrate cu făină şi se coace la foc potrivit 45-50 de minute.

Faceţi testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă s-a copt.

Din cantităţile de mai sus ies cam patru tăvi de chec.

Se poate coace şi în tava de la aragaz, sub formă de prăjitură.