Am primit la redacţie cu bucurie mai multe texte despre zidirea Catedralei Naţionale, scrise de elevi de la Liceul Teoretic „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bucureşti. Micile eseuri au fost adunate de Mara Lina, care
Reţetă: Chec cu mere şi portocale
Avem nevoie de:
- 6 mere - 3 portocale - 2 cănuţe zahăr - 1/2 cănuţă ulei - 3 cănuţe făină - 1 cănuţă nucă mărunţită - 1/2 cănuţă stafide - 2 plicuri vanilie - 1/2 linguriţă scorţişoară (dacă vreţi) - 1 plic praf de copt - 1 linguriţă bicarbonat de sodiu Cum procedăm: - Se freacă zahărul cu uleiul, se adaugă merele date pe răzătoarea mare şi portocalele tăiate mărunt; - Se amestecă cu mixerul pentru a se sfărâma pulpa de fructe; - Se adaugă mirodeniile, bicarbonatul (stins într-o linguriţă de zeamă de lămâie sau oţet), făina în care s-a amestecat praful de copt şi, la sfârşit, stafidele şi nuca; - Se toarnă în tăvile unse cu ulei şi pudrate cu făină şi se coace la foc potrivit 45-50 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă s-a copt. Din cantităţile de mai sus ies cam patru tăvi de chec. Se poate coace şi în tava de la aragaz, sub formă de prăjitură.



