Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Pagina copiilor Reţeta mea cea bună: Turtă dulce de post

Reţeta mea cea bună: Turtă dulce de post

Data: 20 Feb 2010

M-am gândit ca, din când în când, să vă împărtăşesc o reţetă bună şi uşor de preparat. Astfel, o mai ajutăm şi pe mami cu idei şi ne petrecem şi timpul împreună cu ea, căci nu puteţi lăsa reţeta fără nasul şi mânuţele voastre în ea. Cred că va fi foarte plăcut.

Aşa că, pentru azi, o turtă dulce delicioasă.

Avem nevoie de:

650 g făină, 250 g zahăr, 300 g miere lichidă, 225 ml ulei, 2 linguriţe bicarbonat, 2 linguriţe scorţişoară şi cuişoare.

Cum procedăm:

Ingredientele uscate se pun într-un castron (făina, zahărul, bicarbonatul, scorţişoara şi cuişoarele) şi se frământă un aluat adăugând uleiul şi mierea. Aluatul trebuie să aibă consistenţa unei plastiline moi (adăugaţi puţină apă dacă este prea tare).

Înfăşuraţi aluatul într-o folie de plastic şi puneţi-l la frigider timp de o oră.

Apoi întindeţi o foaie groasă cam de 1 cm şi tăiaţi cu formele.

Acoperiţi tava cu foaie de copt şi puneţi turtiţele la cuptor timp de 10-15 minute.

Şi gata! Sper că v-au ieşit fragede şi gustoase.