Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Să-i cunoaştem pe cei din biblie
Avraam ("părintele mulţimilor") a fost strămoşul poporului evreu. El este primul dintre cei trei patriarhi ai Vechiului Testament. Viaţa sa se caracterizează printr-o credinţă de nestrămutat şi prin rugăciune. A trăit în jurul anului 2000 î.Hr. şi a crescut în oraşul Ur din Mesopotamia.
După ce a trăit un timp în Haran, la chemarea lui Dumnezeu, el a plecat împreună cu soţia sa, Sara, şi nepotul său, Lot, spre Canaan. El a crezut în făgăduinţa lui Dumnezeu că din el se va naşte un mare popor şi că soţia sa va naşte un fiu, deşi ea depăşise vârsta la care mai putea naşte copii. Mai târziu, la porunca lui Dumnezeu, a acceptat să-l sacrifice pe fiul său Isaac. Astfel, Dumnezeu a pus la grea încercare credinţa lui Avraam. Sara ("prinţesă") a fost soţia lui Avraam. Ca împlinire a făgăduinţei lui Dumnezeu, ea a devenit la bătrâneţe mamă, născându-l pe Isaac.