Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Să-i cunoaştem pe cei din biblie
Iov ("persecutat") este cinstit în Biserica noastră sub numele de Sfântul şi Dreptul Iov, pe data de 6 mai. Despre el aflăm într-una dintre cele mai frumoase cărţi din Vechiul Testament - Cartea Iov.
Dreptul Iov era originar din oraşul Idumeea, la sud de Israel, spre Peninsula Arabică. Se trăgea din neamul lui Isav, nepotul lui Avraam. Era cel mai bogat om din acea parte a lumii, dar şi foarte temător de Dumnezeu, credincios şi milostiv cu cei din jur. A avut şapte fii şi trei fiice care i-au urmat tatălui lor în bunătate şi credinţă. Din Vechiul Testament aflăm că Dumnezeu a îngăduit diavolului să-l supună pe Iov la felurite încercări, pentru a-i pune la încercare credinţa şi a arăta neputinţa diavolului. A rămas fără avere şi familie, îndurând şi o boală grea. Dar nu a renunţat la credinţa lui, ci L-a binecuvântat pe Dumnezeu chiar şi în cele mai grele încercări pe care le-a avut. Dumnezeu, pentru răbdarea şi iubirea alesului Său, i-a dat îndoit tot ce avusese înainte. Iov a rămas astfel exemplul desăvârşit de stăruinţă în credinţă, indiferent de încercările şi necazurile vieţii.