Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Semnul Sfintei Cruci
Duminica a treia din Postul Mare este închinată Sfintei Cruci. În această zi, în toate bisericile ortodoxe, Crucea, împodobită cu flori, este adusă în mijlocul credincioşilor, pentru a fi cinstită ca simbol al mântuirii noastre.
Semnul Crucii este primul gest creştin pe care îl învaţă copilul încă din primii ani ai săi. Este semnul pe care îl facem când ne trezim dimineaţa, când ne aşezăm şi ne ridicăm de la masă, când plecăm la şcoală, când începem şi sfârşim un lucru, când ne pregătim seara de culcare. De aceea, dragii mei, vă scriu azi o poezie-rugăciune minunată, iubită de mulţi copii. Aceasta este scrisă de Sfântul Ioan Iacob Românul, un sfânt care a trăit în secolul al XX-lea. Semnul Sfintei Cruci Semnul Crucii este nouă Scutul cel mântuitor, Care depărtează răul Şi ne dă în toate spor. Deci să facem cum se cade Creştinescul nostru semn, Căci vrăjmaşii fug atunci Ca de preacinstitul Lemn.