Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Sfânta Evanghelie
Dragii mei, sper că veţi merge şi în această duminică la biserică şi veţi asculta Sfânta Evanghelie, mai ales că este vorba despre o pildă foarte frumoasă - Pilda semănătorului (Matei 13, 1-9).
Într-o zi, Mântuitorul a ieşit pe ţărmul mării şi S-a aşezat să-i povăţuiască pe oameni cu învăţăturile Sale minunate. Curând s-a adunat o mulţime atât de mare, încât El S-a urcat într-o barcă şi, de acolo, a continuat să le vorbească. Printre alte pilde, le-a spus-o şi pe aceasta: "Un semănător a ieşit să semene grâu pe ogorul său. Pe când semăna, unele seminţe au căzut lângă drum, dar au venit păsările şi le-au mâncat. Altele au căzut pe un loc pietros unde nu era pământ suficient şi au răsărit; dar soarele arzător a ofilit plantele care, neavând rădăcini adânci, s-au uscat. Alte seminţe au căzut printre spini, dar aceştia, crescând, le-au înăbuşit. Altele au căzut pe pământ bun şi au dat roade: una o sută, alta şaizeci şi alta treizeci." Semănătorul este Domnul, sămânţa este Cuvântul lui Dumnezeu, iar locurile unde aceasta cade sunt felurile oamenilor care aud această învăţătură şi starea lor sufletească. Unii dintre oameni manifestă o totală nepăsare; alţii au inima împietrită; alţii sunt copleşiţi de grijile lumeşti. Doar o mică parte ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, îl păstrează în suflet şi îl face să lucreze prin fapte bune.