Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Sfânta Muceniţă Tecla (24 septembrie)
Una dintre zilele ţinute de frica lupului, Teclele, şi-a luat numele de la sărbătoarea Sfintei Tecla, prima muceniţă care a pătimit pentru Hristos. Este o dovadă că moşii noştri după sărbătorile ortodoxe socoteau mersul vremii!
Sfânta Tecla avea 18 ani când l-a auzit propovăduind pe Sfântul Apostol Pavel şi a hotărât să-L urmeze pe Domnul Hristos. A renunţat să se căsătorească şi, de ciudă, logodnicul ei a pârât-o dregătorului cetăţii că e creştină şi i-a cerut să-l aresteze pe Sfântul Pavel. Atunci Sfânta Tecla şi-a părăsit familia şi a plecat în căutarea Apostolului, care fusese izgonit din cetate. Ajunsă în Antiohia Pisidiei, un tânăr s-a îndrăgostit de ea şi, pentru că ea nu-l băga în seamă, i-a cerut conducătorului cetăţii să o osândească, pentru că este creştină. Sfânta a fost dată fiarelor, dar animalele i-au lins picioarele şi nu s-au atins de ea. Atunci a fost eliberată şi Sfânta s-a retras în pustie până la sfârşitul vieţii.