Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Sfântul Daniil Sihastrul
Se ştie despre sfătuitorul lui Ştefan cel Mare că se numea Dumitru şi s-a călugărit la 16 ani, cu numele de David, la Mănăstirea „Sfântul Nicolae“ din Rădăuţi. După un timp, s-a mutat la Schitul „Sfântul Lavrentie“ de lângă Vicovu de Sus, primind numele de Daniil. Simţind nevoia de mai multă linişte, s-a retras la Putna, unde, pe malul apei, a săpat în stâncă un mic paraclis şi o chilie.
După uciderea tatălui său, Ştefan l-a căutat pentru alinare şi sfat. Se spune că Sfântul a proorocit atunci că Ştefan va deveni un mare domnitor al Moldovei, ceea ce s-a şi întâmplat. După ce, la îndemnul său, Ştefan a construit Mănăstirea Putna, Daniil Sihastrul s-a retras la Voroneţ. Aici îl caută din nou Ştefan, după înfrângerea de la Războieni, din 1476. Sfântul îl sfătuieşte să-şi continue lupta, prevăzând că va birui. În amintirea acestei victorii, Ştefan cel Mare va ridica Mănăstirea Voroneţ. Aici îşi va petrece ultima parte a vieţii Sfântul Daniil Sihastrul, până în 1496, când se mută la cele veşnice, tot aici fiind şi înmormântat.