Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Sfântul Pocroavă
Prin unele părţi ale ţării, oamenii îi spun şi acum sărbătorii Sfântul Pocroavă. Cuvântul vine din slava veche şi înseamnă „văl“, vălul cu care Maica Domnului îşi acoperea capul. Pe atunci femeile nu stăteau cu capul descoperit şi nici acum nu e cuviincios ca femeile să intre în biserică aşa! Nu e mai bine să ia exemplu de la Maica Domnului?
Fetele de prin sate se roagă Maicii Domnului în această zi pentru a se mărita, pentru a-şi vedea capetele acoperite cu vălul de mireasă, iar femeile, să le ocrotească Maica Domnului familiile de necazuri.