Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Ştiaţi că
...În trecut, culorile folosite pentru vopsirea ouălor se obţineau din plante, fierbându-se frunzele, florile, coaja sau tulpina acestora? Iată ce plante se foloseau pentru diferitele culori: roşu - cojile de ceapă roşie, felii de sfeclă roşie, coaja de măr dulce, frunze şi flori de măr dulce, coajă de măceş, flori de şovârf; verde - frunze de nuc, coajă de arin; galben - cojile de ceapă albă, coaja de copac (corcoduş).
În Bucovina, ouăle de Paşti sunt numite "merişoare", iar la început erau colorate numai în roşu, pentru ca mai târziu să se răspândească şi obiceiul vopsirii în alte culori?