Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Ştiaţi că...
- În folclorul rusesc există rusalce, nişte fiinţe care seamănă cu fetele-mării din poveştile noastre? Deşi numele seamănă, nu trebuie confundate cu rusaliile!
- Numele sărbătorii Rusaliilor a fost pus în legătură cu Rosalia, o sărbătoare romană a rozelor şi a morţilor? Dar la noi s-a păstrat numai numele, care a fost transferat asupra sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh, sărbătoare care rememorează coborârea Duhului Sfânt sub formă de limbi de foc asupra Sfinţilor Apostoli...