Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Ştiaţi că
...Despre sunătoare se crede chiar că a fost stropită de sângele Domnului în timp ce era pe cruce, de aceea are seva roşie?
...Desenele de pe ouăle încondeiate poartă nume? Sunt inspirate din gospodăria ţărănească sau mediul înconjurător: brâul, brăduţul, calea rătăciţilor, cârja ciobanului, cârligul ciobanului, cercelul doamnei, ciuboţica-cucului, coarnele berbecului, coarnele cerbului, creasta cocoşului, crucea, desagii popii, fierul plugului, floarea-Paştilor, flori, fluierul ciobanului, fluturele, frunza de brad, frunza stejarului, furca de tors, ghiocelul, grebla, hârleţul, laba gâştii, lintea, oala, pasca, păianjenul, pălăria, piciorul racului, rătăcitul, roata carului, ruja, steaua-ciobanului, suveica, urechile iepurelui, vârtelniţa şi altele… ...Femeile nu numărau numai ouăle în această zi? Multe îşi făceau socoteala fuselor lucrate, să ştie cât trebuie să mai toarcă pentru pânza cămăşilor ţesute pentru marea sărbătoare…