Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Alba24 a realizat un documentar despre Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Mănăstirea Lupșa, cea mai veche biserică de lemn din Transilvania. Locașul de cult a fost ctitorit la 1429 și resfințit în anul 2009. Interiorul din stejar al bisericii ascunde comori pentru iubitorii de artă veche. Situată pe DN 75, între Câmpeni și Turda, Mănăstirea Lupşa este ea însăşi una dintre cele mai vechi așezări monahale de pe Valea Arieșului.
- Știri Est publică opiniile PS Ignatie, Episcopul Huşilor, care a afirmat că oamenii trebuie să renunţe la ipocrizie şi să nu mai înfiereze public păcatele la care ei înşişi nu pot renunţa. Ierarhul îi dă ca exemplu pe comunişti, care vorbeau despre păcatul lăcomiei, susţinând că ar fi caracteristic capitalismului, însă ei înşişi trăiau în lux: „Un asemenea comportament l-au avut comuniştii. Înfierau pe cel care poate, în mod cinstit, reuşea să îşi creeze un anumit statut, să se bucure de anumite bunuri materiale (...), însă ei înşişi trăiau într-o opulenţă şi un lux de nedescris”. Episcopul a adăugat: „Capitalismul înseamnă libertate și prosperitate (inclusiv pentru cei săraci). Comunismul înseamnă sclavie și sărăcie sigură (inclusiv pentru cei bogați, nu pentru cei privilegiați; este o diferență). Primul poate fi imperfect. Al doilea, sigur, este criminal și păcătos din fașă”.
- Agerpres semnalează o știre foarte interesantă, anume că preoţii din Protopopiatul Ortodox Lugoj au participat la o dezbatere cu poliţiştii despre consumul şi traficul de droguri în rândul tinerilor, dar şi despre alte forme de delincvenţă juvenilă, cu scopul prevenirii acestui flagel. Poliţiştii şi cei 17 preoţi s-au reunit la sediul protopopiatului, unde au discutat despre problema drogurilor, a furturilor şi a metodelor de înşelăciune, ale căror victime sunt adesea persoanele vârstnice.
- Din 2DayNews aflăm că, într-o recentă emisiune TVR, regizorul Andrei Șerban a explicat de ce a demisionat din funcția de profesor de la Columbia University, unde ar fi putut rămâne pe post toată viața. Ca șef al Școlii de Actorie și al comisiei care trebuia să decidă angajarea unui nou profesor, i s-a spus că „suntem prea mulți profesori albi, prea mulți profesori bărbați heterosexuali și este de dorit să luăm un nou cadru didactic, de preferință o femeie de culoare, care, dacă este gay, este foarte bine, iar dacă este un bărbat, de preferință să fie portorican sau de culoare”.