Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Bună ziua, Brașov ne anunță că o nouă biserică va fi construită în orașul Codlea. Aceasta va fi ridicată pe un teren donat de Primărie. Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a sfinţit piatra de temelie: „Ne rugăm Bunului Dumnezeu să binecuvânteze dragostea dumneavoastră şi aducem preţuire şi mulţumire pentru părintele paroh, pentru părintele protopop, care a sprijinit şi a urmărit această lucrare, şi pentru toţi cei care au dăruit, de la Primărie şi până la toţi credincioşii, tuturor vă oferim preţuirea, cinstea şi mulţumirea din partea noastră”. Credincioşii din Codlea au fost prezenţi în număr mare la slujba de sfinţire. La final, a mulţumit Primăriei Codlea pentru terenul donat şi ctitorilor care vor construi această biserică de lemn, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”.
- Expresul.md semnalează un gest care aduce bucurie în prag de iarnă pentru 12 copii din Călărași, Republica Moldova. Dumitru Rusu, preotul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, a organizat o campanie de ajutorare a copiilor sărmani din regiune, intitulată „Încalță și tu un copil”, astfel că 12 copii nevoiași au primit încălțăminte călduroasă. „Am adunat banii în mai puțin de o săptămână de la lansarea campaniei”, a precizat preotul, adăugând că „bucuria din ochii copiilor a fost una imensă. Am ales copiii nevoiași care frecventează regulat școala, vin la biserică și sunt ascultători. În mare parte ei sunt din familii numeroase, iar noi am mai ușurat astfel din povara părinților. Le suntem recunoscători tuturor celor care ne-au dat o mână de ajutor”.
- Din Monitorul de Suceava aflăm că cele trei clopote care vor fi montate, în curând, în Turnul Unirii, lângă Biserica „Naşterea Maicii Domnului” de lângă Palatul de Justiţie, au fost sfințite marți. În 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, sunetul celor trei clopote se va auzi pentru prima dată. Unul dintre clopote cântărește 100 de kilograme și are inscripționat următorul text: „Noi, fiii națiunii române de pretutindeni, suntem de aceeași obârșie, de aceeași fire, cu o singură și unitară limbă și cultură”. Al doilea clopot, de 200 de kilograme, are inscripționat textul: „Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română”, iar al treilea: „Acest clopot s-a turnat cu binecuvântarea IPS Pimen, din partea credincioșilor Bisericii «Nașterea Maicii Domnului»”. Turnul Unirii este ridicat în memoria eroilor români care au înfăptuit Marea Unire.