Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
- Site-ul Timiș Online anunță că IPS Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, le-a dăruit haine pentru iarnă pacienților din spitalele de psihiatrie din Jebel și Gătaia. IPS Ioan a dus la cele două unități medicale aproximativ 1.000 de articole vestimentare de iarnă. Înaltpreasfinția Sa a vizitat și persoanele cu dizabilități din cadrul Fundației „Pentru Voi”, unde a oferit o masă caldă tuturor beneficiarilor, vizitând totodată și atelierele de creație, unde se confecționează felicitări, afișe și ornamente specifice sărbătorilor de iarnă.
- Sibiu 100 semnalează că, în perioada 15 octombrie - 8 noiembrie, credincioșii Parohiei Boian, Sibiu, ca și cei din alte parohii învecinate, au participat la o colectă pentru sprijinirea lucrărilor de construcție a noii biserici din localitatea Climăuți, Republica Moldova. Vechea biserică din localitatea basarabeană a ars în urmă cu trei ani. Banii colectați au fost oferiți recent părintelui protopop Sergiu Marițoi, care a vizitat Parohia Boian, sediul Protopopiatului Mediaș, precum și alte obiective duhovnicești și misionare din această parte a județului Sibiu.
- Ziarul Adevărul publică un documentar dedicat bisericii Mănăstirii Horezu, din patrimoniul UNESCO, în care se află fresca genealogică a familiilor Brâncoveanu şi Cantacuzino. Despre aceasta a vorbit, recent, academicianul Răzvan Theodorescu, în cadrul manifestărilor dedicate voievodului Constantin Brâncoveanu, la conferinţa despre genealogie şi istorie: „Aici, la Hurezi, este singurul loc în care ctitorul, Constantin Brâncoveanu, şi egumenul Ioan au gândit o adevărată frescă istorică genealogică, care explică ce urma să se întâmple aici, şi anume să fie îngropaţi descendenţii celor două mari familii”.
- Revista Viva amintește câteva vedete din România care au abandonat showbizul pentru a urma calea Bisericii. Mihai Coadă, care a jucat în sitcomul „La Bloc”, a renunțat la actorie și își petrece mare parte din timp la o mănăstire, cu toate că nu s-a călugărit. Mariana Buruiană, o actriță frumoasă și apreciată, cu zeci de roluri în teatru şi filme, şi-a dedicat viața credinței creștine, fiind și autoarea unei cărți, „Taina mărturisirii”. Fostul chitarist Dan Bădulescu, unul dintre marile nume ale rockului românesc din anii ‘70, a urmat Teologia și a devenit preot. Fostul actor Dragoș Pâslaru este în prezent ieromonahul cu numele Valerian și viețuiește la Mănăstirea Pătrunsa. Monica Fermo, una dintre cele mai frumoase actrițe din România anilor ‘70, a devenit monahia Ecaterina.