Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Napoca News anunță că, din cauza numărului mare al cererilor de înscriere la Grădinița „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a hotărât ca în Centrul misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”, care se construiește în Cluj-Napoca, pe Calea Turzii, să fie inclusă o nouă grădiniță. Directorul de la „Sfântul Stelian”, Sorin Câlea, a declarat: „Începând cu acest an școlar, pentru că a fost o cerere foarte mare, avem două grupe mici, ca să-i putem primi pe toți cei care s-au înscris. În același timp, din inițiativa Părintelui Mitropolit Andrei, continuăm investițiile la o nouă grădiniță, care va funcționa în cadrul Centrului misionar-social «Sfântul Apostol Andrei». Sperăm ca peste doi ani să o putem inaugura, pentru a veni în sprijinul familiilor care caută un mediu sănătos și performant unde să înceapă educația copiilor”.
- O carte-mărturie despre „Viața Cuviosului Părinte Iustin Pârvu” este semnalată de BZI. Volumul a fost publicat la Editura Doxologia, iar prefața este semnată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Autor este părintele Vasile Păvăleanu, profesor la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi”. Este vorba de al II-lea volum dedicat Părintelui Iustin Pârvu, cuprinzând perioada 1964-1991: primii ani de după detenție, locurile de muncă, precum și viața acestuia la mănăstirile Secu și Bistrița. Volumul se încheie cu visul părintelui devenit realitate: construirea Mănăstirii Petru Vodă.
- Curierul Național anunță că la Editura „Bibliotheca” din Târgovişte a apărut recent ediţia a IV-a a lucrării „Creştinism şi cultură la Sfântul Voievod Neagoe Basarab”, de pr. dr. Gheorghe Manole, marcând împlinirea a 10 ani de la proclamarea locală a canonizării Sfântului Voievod Neagoe Basarab. Volumul este editat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei.
- PlayTech ne spune povestea jurnalistei care, după ce a lucrat la TVR, PRO TV și Antena 1, a ales să se călugărească. Theodora Videscu, în prezent maica stareță Theodora, mărturisește: „Chiar televiziunea mi-a deschis drumul spre mănăstire. (…) Mi s-a cerut într-o zi să scriu un scenariu pentru un documentar despre viaţa monahală din România”. A lucrat la subiect jumătate de an, a mers la mai multe mănăstiri din România, s-a întâlnit cu duhovnici, iar emoția pe care a simțit-o a făcut-o să se gândească să ia calea călugăriei.