Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Adevărul consemnează că Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a anunţat lansarea unui site unde este prezentat stadiul picturilor efectuate la Catedrala Mântuirii Neamului şi cum se pot face donaţii pentru realizarea a încă 400 de scene şi icoane. Coordonatorul lucrărilor de pictură, Daniel Codrescu, a declarat că site-ul a fost gândit atât ca să ajute oamenii care vor să participe efectiv prin donaţii, cât şi „pentru susţinerea morală a proiectului, prin construirea unei comunităţi în jurul acestei catedrale”. O echipă de opt artişti lucrează în prezent pe schelă la finalizarea mozaicului de pe hemiciclul absidei Altarului. La începutul lunii aprilie, toată schela va fi demontată și lucrul va continua doar la partea dinspre Altar a catapetesmei. Mozaicul Catedralei Naţionale va mai cuprinde 91 de scene şi icoanele a 294 de sfinţi.
Ziua de Vest scrie despre manifestarea cultural-religioasă de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, desfăşurată în Duminica Ortodoxiei şi în care elevii au recitat poezii religioase și au citit pasaje din operele Sfinților Părinți. De asemenea, corul seminarului a prezentat un miniconcert de pricesne și cântece specifice perioadei Triodului. Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, i-a felicitat pe preoţii profesori și pe elevii seminariști: „Îi mulțumim Domnului pentru că avem elevi la seminar dornici și de rugăciune, dar și de a prezenta aceste manifestări cultural-spirituale, care să întregească programul liturgic. (…) Este bine ca în biserică, câteodată, să avem și manifestări de acest fel”.
Monitorul de Suceava semnalează că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a organizat, în Duminica Ortodoxiei, o procesiune cu sfintele icoane la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” și cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou pe străzile Sucevei. Așezate pe platforma unui automobil, moaștele au fost însoțite de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor restrâns de preoți. Traseul a urmat, pe rând, mai multe cartiere ale municipiului. Tot în Duminica Ortodoxiei, în toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe s-a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române către cler şi credincioşi.