Duminica după Botezul Domnului (Începutul propovăduirii Domnului) Matei 4, 12-17 În vremea aceea, auzind că Ioan a fost întemnițat, Iisus a plecat în Galileea. Și, părăsind Nazaretul, a venit să
Revista presei
Obiectiv Vocea Brăilei semnalează că duminică, 29 august, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” de pe Calea Galați, iar 25 de copii proveniți din familii nevoiașe au primit ghiozdane, rechizite și daruri, în cadrul programului eparhial „Nimeni fără ghiozdan echipat”. „Biserica, veche de mai bine de un secol, se află în reabilitare, după ce a fost grav afectată de lucrările la canalul colector din zonă”, scrie publicaţia. Potrivit părintelui consilier Rareș Bucur, „manifestările prilejuite de hramul bisericii brăilene au început sâmbătă seară, prin oficierea Vecerniei cu Litie, și au continuat duminică, 29 august, cu slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii. (...) În cuvântul de învățătură rostit, ierarhul Dunării de Jos a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Matei, în care este relatată vindecarea de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos a unui copil epileptic, şi a prezentat, totodată, momente din viața Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, profetul ucis de Regele Irod, în urmă cu două milenii”.
Gazeta de Nord-Vest relatează că Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Preasfinţitul Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, au târnosit Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Satu Mare, după care au săvârșit Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în curtea lăcașului de închinare: „(...) Slujba de târnosire a fost oficiată cu respectarea tuturor reglementărilor Bisericii Ortodoxe: a fost miruită cu Sfântul şi Marele Mir în exterior şi interior, pictura, catapeteasma şi icoanele de pe ea, Sfântul Altar, Proscomidiarul, Sfânta Masă, au fost puse în piciorul Sfintei Mese cinstite moaşte de sfinţi mucenici împreună cu documentul de sfinţire, introduse într-un tub din oţel inoxidabil, ca să nu ruginească, plasat pe pat de nisip foarte uscat, care să nu favorizeze deteriorarea, iar pe cele patru colţuri ale Pristolului au fost puse icoanele celor patru Sfinţi Evanghelişti - Ioan, Matei, Luca şi Marcu - nu imprimate pe hârtie sau pânză, ci gravate în granit, ca să nu se şteargă, ci să dăinuie cât granitul. Oficierea slujbei de sfinţire a cuprins toate rugăciunile de târnosire, făcute după tipic, în exteriorul şi interiorul bisericii, unele dintre ele citite în genunchi. În piciorul Sfintei Mese au fost puse părticele din Sfinţii Mucenici de la Niculiţel, Dobrogea - Zotic, Atal, Camasie şi Filip”.