Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Acte necesare parohiilor la înscrierea în „Casa Verde Fotovoltaice“
Din 19 mai și până în 26 iunie, persoanele fizice interesate se pot înscrie în noua sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice”, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Platforma informatică va fi accesibilă solicitanților defalcat, pe zone, câte trei zile lucrătoare pentru fiecare din cele opt regiuni de dezvoltare. Înscrierea unităților de cult, introduse în acest an în program, se va face timp de trei zile, în perioada 27-29 iunie.
Astfel, potrivit AFM, perioada de înscriere a persoanelor fizice din Regiunea București-Ilfov (cu un buget de 99,86 milioane de lei) este 19-23 mai; Regiunea Centru (245,06 milioane): 24-26 mai; Regiunea Nord Est (279,48 milioane): 29-31 mai; Regiunea Nord Vest (240,02 milioane): 6-8 iunie; Regiunea Sud Est (212,4 milioane): 9-13 iunie; Regiunea Sud Muntenia (280,9 milioane): 14-16 iunie; Regiunea Sud Vest (174,3 milioane): 19-21 iunie; Regiunea Vest (200,48 milioane): 22-26 iunie.
Bugetul total al programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice este de 1,75 miliarde de lei. „Ne dorim să putem sprijini aproximativ 87.500 de gospodării în efortul lor de a-şi reduce costurile cu factura la energie”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, citat de Agerpres.
Zilele de înscriere pentru unitățile de cult din toate regiunile, pentru care este alocată suma totală de 17,5 milioane de lei, sunt 27, 28 și 29 iunie.
Înscrierea solicitantului se face în aplicația de pe site-ul www.afm.ro prin completarea unor câmpuri predefinite şi încărcarea documentelor necesare. În cazul parohiilor, acestea sunt: certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanţelor; certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local; extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii, din care să rezulte dreptul de proprietate al solicitantului asupra imobilului construcţie deservit de sistemul de panouri fotovoltaice pentru care se solicită finanţarea; în cazul în care sistemul de panouri fotovoltaice care deserveşte construcţia se amplasează pe teren, se va prezenta, în plus faţă de extrasul de carte funciară aferent construcţiei, extrasul de carte funciară din care să rezulte că solicitantul este proprietar/deţine un drept de folosinţă asupra terenului.
Solicitanții, atât persoane fizice, cât și unități de cult, se pot înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni. Finanţarea este de maximum 20.000 de lei pentru un solicitant. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa până la valoarea totală a facturii se suportă de beneficiar din surse financiare proprii. (C. Z.)