Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Nemulțumiri din cauza propunerilor fiscale ale Guvernului
Statul ar trebui să-şi reformeze întâi aparatul propriu şi abia apoi să modifice regulile pentru sectorul privat, a afirmat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), după discuţiile avute cu reprezentanţii Guvernului pe tema modificărilor fiscale propuse de autorităţi.
„Dorim să promovăm un principiu în ceea ce priveşte modificările Codului fiscal: de la mare la mic. Guvernul ar trebui în primul rând să facă o reformă proprie cu privire la numărul de angajaţi, salarii, eficacitate, pensii speciale. Apoi reforma să continue cu marile companii, multe dintre ele care au făcut profituri foarte mari şi ar trebui să contribuie şi ele la bugetul de stat, şi abia apoi o reformă în sectorul IMM. Din păcate, mereu se începe cu reforma în sectorul întreprinzătorilor mici şi nu se mai continuă cu celelalte două”, a spus Jianu, pentru Agerpres.
El a menţionat că CNIPMMR și-a declarat dezacordul față de modificările privind contractele part-time și a obținut promisiunea că diurna transportatorilor nu va fi impozitată.
Și alte voci și-au exprimat nemulțumirea față de modificările fiscale, care vor afecta în special afacerile mici, aflate la limita supraviețuirii. Potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Edler Andras, Executivul taxează întreprinderile mici și mijlocii „doar pentru a-şi îngrăşa în continuare aparatul de stat supradimensionat şi ineficient”.
La Guvern se desfășoară în aceste zile consultări cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai patronatelor, sindicatelor şi autorităţilor publice, în care se fac recomandări pentru îmbunătăţirea propunerilor fiscale. (C.Z.)