Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
„Nu consumaţi carne de porc neexaminată trichineloscopic”
Medicii veterinari din Sălaj atrag atenţia asupra necesităţii realizării examenului trichineloscopic în cazul porcilor sacrificaţi în gospodărie, pentru a înlătura pericolul îmbolnăvirii. „Vă rog foarte, foarte mult să nu consumaţi carne de porc neexaminată trichineloscopic”, a recomandat șeful Serviciului Siguranţa Alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare Sălaj, Răzvan Chioran.
El a subliniat că Trichinella, care are o perioadă de incubație de 20-21 de zile, este un parazit foarte periculos care trece prin intestinul subţire şi ajunge în muşchi, mai ales în muşchiul inimii. „Nici congelarea la -18 grade nu distruge parazitul. De aceea, cea mai sigură metodă este examenul trichineloscopic”, a precizat specialistul. (C.Z.)