Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială „Nu consumaţi carne de porc neexaminată trichineloscopic”

„Nu consumaţi carne de porc neexaminată trichineloscopic”

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 22 Noiembrie 2024

Medicii veterinari din Sălaj atrag atenţia asupra necesităţii realizării examenului trichineloscopic în cazul porcilor sacrificaţi în gospodărie, pentru a înlătura pericolul îmbolnăvirii. „Vă rog foarte, foarte mult să nu consumaţi carne de porc ­neexaminată trichineloscopic”, a ­recomandat șeful Serviciului Siguranţa Alimentelor din cadrul ­Direcţiei Sanitar-Veterinare Sălaj, Răzvan Chioran.

El a subliniat că Trichinella, care are o perioadă de incubație de 20-21 de zile, este un parazit foarte periculos care trece prin intestinul subţire şi ajunge în muşchi, mai ales în muşchiul inimii. „Nici congelarea la -18 grade nu distruge parazitul. De aceea, cea mai sigură metodă este examenul trichineloscopic”, a precizat specialistul. (C.Z.)

 

Citeşte mai multe despre:   agricultură