Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Şase ieşeni cer fonduri UE de 16 milioane de euro
Ieşenii au fost mai activi în ceea ce priveşte depunerea de proiecte pentru accesarea fondurilor europene. În acest sens, pentru sesiunea dedicată Măsurii 123 - „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere“, încheiate pe data de 11 septembrie, au fost depuse şase proiecte în valoare totală de 16 milioane de euro.
„Proiectele depuse de ieşeni pe această măsură vizează mai multe tipuri de investiţii, printre acestea fiind înfiinţarea unei fabrici de procesarea mierii de albine la Valea Seacă, modernizarea unui atelier de preparate din carne, construirea unei fabrici de procesare a cărnii la Moţca, modernizarea unei ferme vegetale şi construirea unor depozite de păstrare a fructelor şi legumelor“, a declarat Liviu Bulgaru, director al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Iaşi. Potrivit acestuia, proiectele depuse sunt bine întocmite şi au şanse mari pentru a fi finanţate. De asemenea, banii care vor fi investiţi în Iaşi sunt bineveniţi în condiţiile actualei crize deoarece astfel creşte producţia, se creează noi locuri de muncă şi cresc veniturile încasate de comunităţile locale. (S.D.)