Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Alimentaţia tatălui se va reflecta în sănătatea copiilor

Alimentaţia tatălui se va reflecta în sănătatea copiilor

Data: 22 Octombrie 2010

Un studiu realizat de cercetătorii australieni arată că un tată care abuzează de o alimentaţie cu un conţinut mare de grăsimi prezintă un risc crescut de a concepe copii cu predispoziţie la diabet. Până la prezentarea rezultatelor acestui studiu era cunoscut deja faptul că taţii obezi sau diabetici prezintă un risc înalt de transmitere a acestor patologii copiilor lor, însă este prima dată când este demonstrat în mod ştiinţific cum un factor non-genetic - respectiv regimul alimentar patern - poate declanşa un proces diabetic la nivelul descendenţilor.