Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Aluaturi cu pudră din sâmburi de struguri

Aluaturi cu pudră din sâmburi de struguri

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 07 August 2023

Măcinarea lentă a sâmburilor de struguri la o moară tradițională cu pietre este procedeul prin care se păstrează o valoare nutrițională superioară celei prin măcinare industrială. În sâmburii de struguri se găseşte un conținut ridicat de vitamine şi minerale, inclusiv Quercitină şi resveratrol, un puternic anticancerigen. Multe persoane sunt interesate de pudra din semințe de struguri tocmai datorită conţinutului de antioxidanți care întăresc celulele și ajută organismul să lupte mai eficient împotriva multor afecţiuni cronice.

Se folosește ca atare sau în preparate culinare delicate, sosuri, halva, aluat de pâine, de prăjituri etc. 

Rețete

Pâine cu pudră din sâmburi de struguri

Ingrediente: 3 căni de făină albă, ½ cană de pudră de sâmburi de struguri, ¼ linguriță de drojdie, un praf de sare, 750 ml apă călduță.

Preparare: Se amestecă pudra de semințe de struguri cu făina albă, drojdia și sarea; se adaugă apa și se amestecă până se obține un aluat consistent; se acoperă vasul și se lasă deoparte compoziția pentru 12 ore sau de seara până dimineața. Se pune, apoi, aluatul pe o planșetă pe care se presară făină şi se modelează în forma dorită. Se mai lasă pentru 30 de minute la dospit, după care se pune la cuptor pentru 25-30 de minute, la 150-170 grade C. 

Brioşe cu pudră din sâmburi de struguri

Ingrediente: 200 g făină albă, 80 g pudră din sâmburi de struguri, 300 ml lapte de soia, 100 ml ulei, 150 g zahăr brun, 1 linguriță esență de vanilie, un praf de sare, ½ linguriță bicarbonat, 1 linguriță praf de copt, 100 g boabe de struguri.

Preparare: Se amestecă făina cu pudra din sâmburi de struguri, zahărul, sarea, bicarbonatul, praful de copt, apoi se adaugă laptele de soia, esența de vanilie, uleiul și se omogenizează bine; se adaugă, apoi, boabele de struguri și se amestecă cu atenție. Se pregătesc formele pentru brioșe, se toarnă compoziția și se pun la copt pentru 15-20 de minute la 170 grade C. 

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete