Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Carbohidrați mai puțini pentru colesterol normal

Carbohidrați mai puțini pentru colesterol normal

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 17 Iulie 2020

Un studiu nou contrazice recomandarea pe care medicii o fac, de decenii, pacienților cu colesterol mărit de a reduce consumul de alimente bogate în grăsimi saturate, precum carne, ouă sau brânzeturi. Potrivit publicației medicale „Journal of the American College of Cardiology”, concluzia cercetătorilor de la University of South Florida este că „nu se justifică” o astfel de recomandare și că pacienții cu colesterol mărit ar trebui mai degrabă să consume mai puține alimente bogate în carbohidrați, precum pâinea, cartofii și dulciurile. 

(Ileana Marin)