Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ciocolata, recomandată bolnavilor de inimă

Ciocolata, recomandată bolnavilor de inimă

Data: 23 Iunie 2010

Un studiu german publicat în "European Heart Journal" arată că ciocolata ar avea efecte benefice şi în cazul bolilor cardiovasculare. În cadrul studiului au fost observate 20.000 de persoane, timp de opt ani. S-a constatat că 7,4 grame de ciocolată au redus cu 48% riscul de accident vascular cerebral şi cu 27% pe cel de infarct miocardic. Se pare că acest efect se asociază cu scăderea tensiunii arteriale ca urmare a consumului de ciocolată. Conform cercetătorilor germani, multe dintre binefacerile ciocolatei s-ar datora polifenolilor. Ciocolata neagră este mult mai bogată în polifenoli decât cea cu lapte şi ciocolata albă. Se recomandă consumul a 10-12 grame de ciocolată pe zi.