Mai mult de unu din trei cazuri de demență ar putea fi prevenit arată un raport din 2024 al Comisiei Lancet privind demența, la care face referire cotidianul britanic Express şi care arată că au fost
Ciorbă de fasole (10 porții)
Ingrediente: 600 g fasole albă; 200 g morcovi; 100 g ţelină; 100 g păstârnac; 150 g ceapă; 100 g ardei gras; 200 ml borș; pătrunjel, leuștean, cimbru, sare şi piper după gust.
Mod de preparare: Fasolea se alege de corpuri străine, se spală și se pune în apă rece, de seara până a doua zi dimineața. Legumele și zarzavatul se curăță, se spală și se taie mărunt. La fel și verdeața. Fasolea se pune la fiert în apă rece, schimbându-se apa de două ori. Când fasolea s-a fiert pe jumătate, se adaugă legumele și zarzavatul. Când sunt fierte, se adaugă borșul și se mai lasă la fiert 10-15 minute. Se servește cu verdeață deasupra și ardei iuți alături.





