Hameiul, un ajutor natural al imunității
Conurile de flori de hamei de culoare verde pal, recoltate în lunile august-septembrie, sunt cele care se utilizează în medicina naturistă. Acestea pot fi folosite în stare proaspătă, dar și uscată, păstrate
Ingrediente: 600 g fasole albă; 200 g morcovi; 100 g ţelină; 100 g păstârnac; 150 g ceapă; 100 g ardei gras; 200 ml borș; pătrunjel, leuștean, cimbru, sare şi piper după gust.
Mod de preparare: Fasolea se alege de corpuri străine, se spală și se pune în apă rece, de seara până a doua zi dimineața. Legumele și zarzavatul se curăță, se spală și se taie mărunt. La fel și verdeața. Fasolea se pune la fiert în apă rece, schimbându-se apa de două ori. Când fasolea s-a fiert pe jumătate, se adaugă legumele și zarzavatul. Când sunt fierte, se adaugă borșul și se mai lasă la fiert 10-15 minute. Se servește cu verdeață deasupra și ardei iuți alături.