Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Consumaţi supă proaspătă, în detrimentul celei la conservă

Consumaţi supă proaspătă, în detrimentul celei la conservă

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 23 Noiembrie 2011

Potrivit unui studiu american realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard, persoanele care consumă timp de cinci zile consecutiv supă din conservă prezintă în urină un nivel de bisfenol A de 1.200 de ori mai mare decât cel existent în organismul consumatorilor de supă proaspătă. Bisfenolul A este un compus chimic prezent în cantitate mare în produsele din plastic (rolul lui este să facă plasticul incasabil), în pelicula din plastic ce căptuşeşte cutiile metalice de conserve, dozele de băuturi şi unele amalgamuri dentare şi este asociat, alături de alte substanţe, de tipul "perturbatorilor endocrini", cu creşterea numărului de cancere hormono-dependente, mai ales mamar şi la prostată. Rezultatele studiului au arătat că riscul este temporar, fiind îndepărtat după ce bisfenolul a fost eliminat din urină. Cercetătorii nu au putut determina cantitatea de bisfenol A care rămâne mai mult timp în organism după consumul acestor conserve, un studiu mai amplu în acest sens fiind necesar.