Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Consumul de produse lactate previne diabetul şi bolile cardiovasculare

Consumul de produse lactate previne diabetul şi bolile cardiovasculare

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 22 Iulie 2011

Un amplu studiu realizat de cercetători francezi confirmă efectul benefic al consumului de produse lactate în prevenirea diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiovasculare. Studiul a fost derulat pe o durată de zece ani, pe circa 5.000 de voluntari, cu scopul de a determina în ce măsură consumul de produse lactate influenţează dezvoltarea şi/sau severitatea sindromului metabolic (sau sindromul de insulino-rezistenţă). Acesta se caracterizează printr-o serie de semne fiziologice şi constituie o bază majoră de risc pentru diabetul de tip 2 şi bolile cardiovasculare. Rezultatele cercetării arată că, în cazul celor care consumă

zilnic de două ori câte 125 ml de produse lactate, riscul de sindrom metabolic scade cu 12-15%. În funcţie de cantităţile consumate, efectul poate fi chiar şi mai bun fie în privinţa componentelor luate separat, fie în ansamblu.