Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Copii ar putea deveni hiperactivi din cauza coloranţilor alimentari

Copii ar putea deveni hiperactivi din cauza coloranţilor alimentari

Data: 04 Aprilie 2011

Utilizarea anumitor coloranţi artificiali în industria alimentară ar putea fi legată de cauza apariţiei cazurilor de hiperactivitate la copii, potrivit unor experţi independenţi, care fac recomandări Agenţiei americane a medicamentelor (FDA). Experţii susţin că mulţi dintre aceşti coloranţi nu au nicio valoare nutriţională şi nu au un efect mai bun de conservare, motivul pentru care au fost creaţi fiind doar cosmetic. De aceea, ei sunt utilizaţi adesea în alimente de proastă calitate, pentru a atrage copiii sau pentru a simula prezenţa produselor naturale benefice sănătăţii, precum fructele. De aceea, ei susţin etichetarea corespunzătoare a alimentelor care conţin astfel de coloranţi, astfel încât cumpărătorul să fie informat asupra potenţialelor efecte ale acestora asupra organismului.