Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Deserturi simple cu albuş de ou

Deserturi simple cu albuş de ou

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 08 Mai 2023

Oul este un aliment bogat în nutrienți importanți pentru menţinerea sănătăţii organismului. Albușul conține calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, vitaminele E, D, cele din grupul B (B6, B3, B5, B2), sodiu, proteine, seleniu şi nu are grăsimi saturate și colesterol. El poate fi o alternativă bună pentru persoanele alergice sau cu intoleranță la proteinele din lapte. Albușul de ou poate fi utilizat şi în remedii naturale: în cazul infla­mațiilor, arsurilor, problemelor osoase, dar şi în diete.

Spumă de căpşuni cu albuş de ou

Ingrediente: 250 g căpșuni, 3 albușuri de ou, 200 g zahăr, un praf de sare, frunze de mentă.

Preparare: Se spală căpșunile și se pun la scurs pe un șervețel de bucătărie. Apoi, într-un castron, se pun capșunile, albușurile, zahărul, praful de sare şi se bat cu mixerul 10-15 minute, până când ajung la consistența bezelei. Spuma de căpșuni se pune în cupe pentru desert, se ornează cu căpșuni și frunze de mentă. Se poate servi imediat sau rece.

Chec cu albuş de ou şi iaurt

Ingrediente: 6 albușuri, 150 g iaurt, 10 linguri de zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, 100 g unt la temperatura camerei, 300 g făină, 1 plic praf de copt, un praf de sare, 5 linguri de nucă măcinată.

Preparare: Într-un bol, se bat albușurile cu praful de sare, se adaugă zahărul în ploaie și se bate până devine spumă, apoi se adaugă iaurtul, untul, vanilia; după ce se încorporează toate, se adaugă făina amestecată cu praful de copt și nuca; după ce se omogenizează compoziția, se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă checul la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute. Se testează cu o scobitoare dacă checul este copt, apoi se lasă la răcit și se poate servi.

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete