Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
File din carne de vită cu fasole boabe şi praz (4 porţii)
Ingrediente: 4 fire de praz tăiate felii subţiri; cimbru; 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt; ulei de măsline; 1 cubuleţ unt; 1 pahar vin alb; 500 grame fasole boabe albă (fiartă); pătrunjel tocat mărunt; 1 lingură smântână; sare; piper măcinat; 4 fileuri din carne de vită (muşchiul sau antricotul să aibă 200 de grame şi grosimea de 3-4 cm bucata).
Mod de preparare: Se călesc prazul, cimbrul şi usturoiul într-o cratiţă în care s-au pus puţin ulei de măsline, o bucăţică de unt şi puţină apă, la foc mic, timp de 20 de minute. Când legumele sunt moi, se adaugă vinul alb, fasolea şi puţină apă. Se fierbe la foc mic 5-10 minute, apoi se adaugă pătrunjelul, smântâna şi se condimentează cu sare şi piper după gust. Se încinge o tigaie cu grătar, se condimentează fileurile de carne şi se ung cu ulei de măsline. Se frig în tigaia cu grătar 2-3 minute, pe fiecare parte, apoi se dau la cuptor aproximativ 10 minute, la 210 grade (dacă se doreşte să fie în sânge, se lasă mai puţin la cuptor). Se repartizează fasolea în farfurii şi se pune carnea deasupra, împreună cu zeama care s-a scurs din ea. Se poate aşeza şi pe platou.