Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Mugurii de pin, cel mai bun remediu pentru sănătatea plămânilor

Mugurii de pin, cel mai bun remediu pentru sănătatea plămânilor

Data: 04 Noiembrie 2012

Mugurii de pin prezintă o importanţă deosebită în medicina naturistă, graţie conţinutului ridicat de ulei eteric şi de taninuri. Astăzi vă prezentăm câteva preparate pe bază de muguri de pin, precum şi modul lor de utilizare în diferite afecţiuni:

- infuzia din muguri: o lingură de muguri mărunţiţi la 250 ml apă clocotită se lasă să infuzeze acoperit 15 minute, se strecoară, se îndulceşte cu miere de albine şi se beau 2-4 ceaiuri calde pe zi, cu efecte în inflamaţii ale căilor respiratorii (bronşite, tuse, laringite, traheite), în boli ale aparatului urinar (cistită, pielită, uretrită) şi în caz de anemie;

- infuzie din cetină de pin - recomandată pentru combaterea reumatismului, gutei şi ca factor vitaminizant;

- siropul de muguri de pin: se prepară din 100 g muguri proaspeţi maceraţi în alcool 600, timp de 12 ore, cu agitare frecventă; se adaugă 500 ml apă clocotită, iar după 6 ore se strecoară şi se adaugă 640 g zahăr, care se dizolvă treptat, la cald, până la consistenţă siropoasă. Se strecoară prin pânză rară, se completează cu apă până la 1 litru şi se trece în sticluţe închise ermetic. Consumul zilnic va fi de 3 linguri între mese, având un gust bun, răşinos, cu eficienţă în astmul bronşic, bronşită, tuse, răceală, guturai, nevralgii, boli de piept, eliminarea mucozită-ţilor excesive, boli ale aparatului urinar, reumatism;

- siropul de pin diluat cu ceai expectorant (o lingură sirop la o cană de ceai) este indicat în afecţiunile pulmonare cronice;

- siropul de jneapăn (o varietate a pinului): se prepară dintr-un kilogram de muguri, care se macerează timp de 7-10 zile într-un kilogram de zahăr, la temperatura camerei; se strecoară şi se pune la fiert până dă în clocot. După răcire se trece în sticluţe bine închise, din care se iau câte 4-5 linguriţe pe zi pentru afecţiuni pulmonare şi ale căilor urinare.