Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
O treime dintre români sunt hipertensivi
Potrivit studiului naţional Cardio-Zone, coordonat de prof. dr. Mircea Cinteză, peste 30% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială şi diabet zaharat, ca efect al colesterolului mărit. Toate efectele nocive ale unui colesterol crescut asupra organismului pot fi ameliorate sau combătute prin consumul de acizi graşi esenţiali. Cei mai importanţi sunt acizii graşi omega 3, care se găsesc în uleiul de peşte şi în produsul Omega 3 de la Ozone Natural, un produs care combină uleiul de somon concentrat în acizi graşi esenţiali Omega 3 şi vitamina E. Există două tipuri de colesterol: "colesterol bun" (HDL), care protejează vasele de sânge, şi "colesterol rău" (LDL), care se depune pe pereţii vaselor de sânge, îngreunând circulaţia. Studiile de specialitate au arătat că acizii Omega 3 din uleiul de somon au proprietatea de a creşte nivelul de HDL şi de a scădea nivelul "colesterolului rău", micşorând, astfel, riscul de îmbolnăvire cardiovasculară.