Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate O treime dintre români sunt hipertensivi

O treime dintre români sunt hipertensivi

Data: 21 Iulie 2010

Potrivit studiului naţional Cardio-Zone, coordonat de prof. dr. Mircea Cinteză, peste 30% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială şi diabet zaharat, ca efect al colesterolului mărit. Toate efectele nocive ale unui colesterol crescut asupra organismului pot fi ameliorate sau combătute prin consumul de acizi graşi esenţiali. Cei mai importanţi sunt acizii graşi omega 3, care se găsesc în uleiul de peşte şi în produsul Omega 3 de la Ozone Natural, un produs care combină uleiul de somon concentrat în acizi graşi esenţiali Omega 3 şi vitamina E. Există două tipuri de colesterol: "colesterol bun" (HDL), care protejează vasele de sânge, şi "colesterol rău" (LDL), care se depune pe pereţii vaselor de sânge, îngreunând circulaţia. Studiile de specialitate au arătat că acizii Omega 3 din uleiul de somon au proprietatea de a creşte nivelul de HDL şi de a scădea nivelul "colesterolului rău", micşorând, astfel, riscul de îmbolnăvire cardiovasculară.