Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Pate de bureţi hribi

Pate de bureţi hribi

Galerie foto (2) Galerie foto (2) Sănătate
Un articol de: Stavrofora Hristofora Rusu - 23 Noiembrie 2020

Materie primă

Bureţi hribi (se pot folosi şi alte tipuri de bureţi) - 3 kg, opăriți; ardei capia copţi - 1 kg; ceapă - 500 g; cartofi cruzi - 200 g; ulei de floarea-soarelui - 200 ml.; apă - 200 ml.

Condimente

Piper boabe; muştar boabe; cuişoare; sare.

Mod de preparare

Bureţii, ardeii capia şi ceapa se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi. Apoi se amestecă toate ingredientele şi condimentele şi se bagă la cuptor pentru 2 ore, la 150 de grade. După ce s-au răcit, se toacă la blender până se obţine o pastă. Pasta obţinută se pune în borcane şi se fierbe (sterilizează) timp de o oră, la cuptor sau la bain marie. Se păstrează la frigider şi se consumă într-un timp de cel mult 3 săptămâni.

Mod de servire

Se poate folosi la prepararea tartinelor, sendvișurilor, rulourilor etc.

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post