Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Pepenele roşu scade tensiunea arterială

Pepenele roşu scade tensiunea arterială

Data: 16 Octombrie 2010

Cercetătorii de la Universitatea de stat din Florida au descoperit că un extras din sucul de pepene roşu poate scădea tensiunea arterială, având efect vasodilatator, putând preveni accidentele cardiace şi cerebrale. Profesorii Arturo Figueroa şi Bahram Arjmandi au administrat câte şase grame dintr-un aminoacid prezent în pepenele roşu, zilnic, timp de şase săptămâni, unui număr de patru bărbaţi şi cinci femei cu vârste între 51 şi 57 de ani. Voluntarii au înregistrat o îmbunătăţire a funcţiei arteriale şi o scădere a tensiunii arteriale. "Pepenele este cea mai bogată sursă de L-citrulină, care este înrudită cu L-arginina, aminoacidul necesar formării oxidului nitric, esenţial pentru reglarea circulaţiei vasculare", au declarat cercetătorii. În organism, L-citrulina se transformă în L-arginină. Administrarea de suplimente alimentare cu L-arginină poate provoca efecte secundare nedorite, precum greaţa, în schimb, pepenele roşu este, în general, tolerat de organism. Fructul este sărac în calorii, bogat în fibre şi nutrimente.