Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Peştele nu trebuie să lipsească din dieta femeilor

Peştele nu trebuie să lipsească din dieta femeilor

Data: 07 Decembrie 2011

Potrivit unui studiu danez publicat în revista "American Heart Association", riscul de apariţie a unor probleme cardiace este mult redus în cazul femeilor care consumă cu regularitate peşte bogat în acizi graşi omega 3, comparativ cu cele care consumă acest aliment în cantităţi reduse sau deloc. Studiul se bazează pe monitorizarea a 49.000 de femei pe parcursul a opt ani. "Femeile care timp de opt ani au consumat peşte rareori sau deloc au un risc crescut cu 50% de a dezvolta probleme cardiovasculare, faţă de cele care au avut acest aliment la masă în mod regulat", subliniază cercetătorii. Mai precis, acest risc creşte cu 90% în cazul femeilor care consumă peşte foarte puţin sau deloc, faţă de cele care mănâncă peşte în fiecare săptămână. Printre speciile de peşte pe care cele mai multe dintre femeile care au luat parte la acest studiu au afirmat că le consumă frecvent se numără: codul, somonul, macroul sau heringul, toate acestea fiind bogate în omega3, un acid gras polisaturat, care se presupune că protejează împotriva afecţiunilor cardiace sau vasculare.