Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Peştele nu trebuie să lipsească din dieta femeilor
Potrivit unui studiu danez publicat în revista "American Heart Association", riscul de apariţie a unor probleme cardiace este mult redus în cazul femeilor care consumă cu regularitate peşte bogat în acizi graşi omega 3, comparativ cu cele care consumă acest aliment în cantităţi reduse sau deloc. Studiul se bazează pe monitorizarea a 49.000 de femei pe parcursul a opt ani. "Femeile care timp de opt ani au consumat peşte rareori sau deloc au un risc crescut cu 50% de a dezvolta probleme cardiovasculare, faţă de cele care au avut acest aliment la masă în mod regulat", subliniază cercetătorii. Mai precis, acest risc creşte cu 90% în cazul femeilor care consumă peşte foarte puţin sau deloc, faţă de cele care mănâncă peşte în fiecare săptămână. Printre speciile de peşte pe care cele mai multe dintre femeile care au luat parte la acest studiu au afirmat că le consumă frecvent se numără: codul, somonul, macroul sau heringul, toate acestea fiind bogate în omega3, un acid gras polisaturat, care se presupune că protejează împotriva afecţiunilor cardiace sau vasculare.