Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate cu lapte de orez

Preparate cu lapte de orez

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 26 Iunie 2023

O băutură cu puține grăsimi şi o multitudine de minerale şi vitamine benefice pentru sănătate este laptele de orez. Nu conține lactoză de aceea poate fi o alternativă pentru cei care au intoleranță la lactoză sau care urmează o dietă vegană. Laptele de orez se consumă ca atare sau adăugat în diverse preparate culinare.

Rețete

Minibrioşe cu lapte de orez şi mac

Ingrediente: 1 cană de lapte de orez, 4 linguri zeamă de lămâie, ¼ cană cu sos de mere, ¼ cană de ulei de cocos, coaja de la 2 lămâi, 2 căni de făină, ¾ cană de zahăr, 3 linguri semințe de mac, 1 lingură praf de copt, ¼ linguriță sare. Preparare: Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade și se pregătesc formele pentru brioșe. Într-un bol, se amestecă laptele de orez cu zeama de lămâie şi se lasă deoparte 5 minute, după care se încorporează sosul de mere, uleiul de cocos și coaja de lămâie; se omogenizează bine, apoi se adaugă zahărul, semințele de mac, sarea, praful de copt și făina. Se amestecă compoziția şi se pune în formele de brioșe; se dau la cuptor pentru 10-15 minute, se scot și se servesc cu zahăr pudră deasupra sau ciocolată.

Supă de legume cremoasă cu lapte de orez

Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline, 1 ceapă tocată mărunt, 1 tulpină de țelină tocată rondele, 1 morcov mare tocat rondele, 2 cartofi tocați cuburi, 200 g mazăre congelată, 200 g porumb congelat, 1 l lapte de orez, 500 ml supă de legume, 1 linguriță cimbru uscat, 4-5 căței de usturoi tocat mărunt, sare și piper după gust. Preparare: Se pune uleiul de măsline la încins într-o oală şi se adaugă usturoiul, ceapa, țelina și morcovii; se condimentează cu sare și piper și se amestecă până se călesc legumele, apoi se adaugă cartofii, cimbrul şi se mai călește un minut; se pune supa de legume şi se mai lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, după care se adaugă mazărea, porumbul și laptele de orez; se mai fierbe 5-10 minute, după care se asezonează cu pătrunjel verde. Se poate servi cu pâine prăjită.

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post