Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate de post cu guave

Preparate de post cu guave

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 27 Martie 2023

Guava este un fruct exotic al cărui conținut de vitamina C este de patru ori mai mare decât cel găsit în portocale și lămâi. Guava se poate consuma crud, sub formă de băutură - suc, ceai etc. - sau deserturi - cu foietaj, jeleuri, creme, înghețate. 

Rețete

Orez cu guave

Ingrediente: 300 g orez, 400 ml lapte de cocos, 300 ml apă, sare și piper, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură ulei de susan, 1 ardei gras roșu tocat, 3 fire de ceapă verde tocată, 2 lingurițe de usturoi pisat, 2 lingurițe de ghimbir răzuit, 300 g fruct de guava tăiat cuburi, 250 g de tofu tăiat cuburi, coriandru tocat, 1 lingură sos de soia. Preparare: Într-o oală se pun la fiert apa, laptele de soia, orezul spălat şi un praf de sare; se acoperă și se lasă la fiert, la foc mic, până orezul absoarbe toată apa, apoi se dă deoparte. Într-o tigaie mare se pun la încins uleiul de măsline și de susan, se adaugă ardeiul roșu și ceapa și se călesc 3-4 minute; se adaugă usturoiul, ghimbirul, piperul, tofu și guavele şi se mai lasă 1 minut, apoi se pune totul într-un bol mare; se adaugă orezul, sos de soia, coriandru tocat și se amestecă bine, după care se poate servi.

Prăjitură cu guave

Ingrediente: 200 g făină de patiserie, 150 ml ulei, 150 g zahăr, un praf de sare, 600 ml lapte de cocos, 2 lingurițe zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie, 1 linguriţă suc de lămâie, 2 lingurițe praf de copt, 250 g fructe de guava tăiate cuburi. Preparare: Într-un bol se pun uleiul, sarea, zahărul şi se amestecă; se adaugă laptele de cocos, zahărul vanilat, coaja de lămâie, făina amestecată cu praful de copt, zeama de lămâie şi se omogenizează compoziția, apoi se încorporează fructele de guava. După ce s-a obținut consistența potrivită, se pune totul într-o tavă de cuptor căptușită cu hârtie de copt şi se coace 35-40 de minute, la 150-160 de grade C. După testul scobitorii, se scoate din cuptor, se lasă la răcit şi se servește cu zahăr pudră, gem, sirop sau marmeladă de guave deasupra.