Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate rapide cu usturoi negru

Preparate rapide cu usturoi negru

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 21 August 2023

Deși nu este atât de cunoscut precum usturoiul alb, usturoiul negru devine tot mai popular în gastronomie, dar și în medicină. Se obține prin macerarea usturoiului alb, iar maturarea durează 45 de zile. Această metodă de a fermenta usturoiul este folosită din vechime, pentru a extrage din el cele mai sănătoase proprietăți, fiind reduse astfel intoleranța la digerare, dar și gustul neplăcut. Prin fermentaţie se produce melanoidin, o substanță de culoare închisă, cu proprietăți benefice pentru organism. 

Rețete

Creveţi cu usturoi negru şi vin alb
Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline, 1 ceapă tocată fin, 3 căței de usturoi negru, 150 ml vin alb, o legătură pătrunjel, o lămâie, sare, piper negru, fulgi de piper roșu. Preparare: Se spală creveții și se pun la scurs. Într-o tigaie se pune uleiul la încins şi apoi ceapa şi fulgii de piper roșu; se călesc 1 minut, după care se adaugă usturoiul care se căleşte până capătă o culoare gălbuie; se pun apoi creveții și se presară condimentele. Se sotează creveții 3 minute până devin rozalii. La final se adaugă vinul și pătrunjelul, se mai lasă să fiarbă până se evaporă vinul, după care se pot servi cu zeamă de lămâie. 

Maioneză cu usturoi negru
Ingrediente: 2 gălbenușuri de ouă fierte, 250 ml ulei de măsline, 125 ml ulei de floarea- soarelui, 4 căței de usturoi negru, 3 linguri oțet de mere, sare și piper după gust. Preparare: În vasul unui blender, se pun gălbenușurile de ou, uleiul, usturoiul negru, sarea, piperul și oțetul de mere. Se mixează la viteză maximă până se omogenizează bine și se obține o pastă cremoasă. Această maioneză este ideală pentru a însoți peștele, carnea și legumele.

Citeşte mai multe despre:   Rețete