Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Regimul strict vegetarian favorizează producerea cheagurilor de sânge

Regimul strict vegetarian favorizează producerea cheagurilor de sânge

Data: 09 Feb 2011

Excluderea completă a cărnii şi a produselor din carne din alimentaţie creşte riscul formării cheagurilor de sânge şi favorizează ateroscleroza, ceea ce, în final, poate duce la infarct miocardic şi accidente vasculare cerebrale, atenţionează cercetători de la Universitatea Zhejiang (China). Până acum se credea că persoanele care consumă carne sunt expuse într-un grad mai mare afecţiunilor de inimă şi accidentelor vasculare decât vegetarienii. Cu toate acestea, experţii nutriţionişti chinezi menţionează că alimentaţia vegetarienilor înregistrează carenţe semnificative de nutrienţi-cheie, inclusiv fier, zinc, vitamina B12 şi Omega-3. Ca urmare, în sângele iubitorilor de alimente vegetale creşte nivelul de homocisteină şi se înregistrează o reducere a concentraţiilor de lipoproteine cu densitate mare, adică a colesterolului "bun", ceea ce declanşează bolile de inimă.