Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Rețete de Anul Nou
Plăcintă cu răvașe
Ingrediente: Pentru aluat: 100 ml lapte călduț, 200 g făină, un pic de sare. Se frământă și se lasă aluatul la odihnit timp de 30 de minute. Pentru umplutură: se amestecă 1 kg de brânză de vaci cu 4-5 ouă, 8 linguri de zahăr, coajă rasă de lămâie, de portocale, vanilie, un praf de sare. Se amestecă totul. Se pregătesc și câteva monede, se spală și se dezinfectează.
Mod de preparare: Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt, apoi se împarte aluatul în patru; se fac foi care se umplu cu compoziția de brânză și, pe alocuri, se pune câte un bănuț. Așa se procedează cu fiecare foaie, apoi se pun în tavă, se ung pe deasupra cu ou bătut și se dau la cuptor, la 150 de grade.
Salată cu pere, struguri, nuci și brânză de capră
Ingrediente: 100 g mix de salată (spanac, rucola, salată iceberg, radicchio), 2 pere spălate, 25 boabe de strugure, 2 linguri zeamă de lămâie, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură muștar, 1 lingură cu miere, 100 g nuci sau alune tăiate bucăți potrivite, 150 g brânză de capră, sare și piper după gust.
Mod de preparare: Se pregătește dressingul - mierea, muștarul, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare și piper măcinat și se amestecă bine. Se taie boabele de struguri jumătăți și se scot sâmburii, apoi se feliază subțire. Perele se taie jumătăți, se scot sâmburii, apoi se feliază subțire. Se pune într-un bol mixul de salată, apoi strugurii și perele feliate; se toarnă dressingul și se amestecă ușor; apoi se pun brânza tăiată cuburi și nucile tăiate; se dă salata pentru 30 de minute la frigider, după care se poate servi.