Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Rețete de Anul Nou

Rețete de Anul Nou

Galerie foto (2) Galerie foto (2) Sănătate
Data: 30 Decembrie 2019

Plăcintă cu răvașe

Ingrediente: Pentru aluat: 100 ml lapte călduț, 200 g făină, un pic de sare. Se frământă și se lasă aluatul la odihnit timp de 30 de minute. Pentru umplutură: se amestecă 1 kg de brânză de vaci cu 4-5 ouă, 8 linguri de zahăr, coajă rasă de lămâie, de portocale, vanilie, un praf de sare. Se amestecă totul. Se pregătesc și câteva monede, se spală și se dezinfectează.

Mod de preparare: Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt, apoi se împarte aluatul în patru; se fac foi care se umplu cu compoziția de brânză și, pe alocuri, se pune câte un bănuț. Așa se procedează cu fiecare foaie, apoi se pun în tavă, se ung pe deasupra cu ou bătut și se dau la cuptor, la 150 de grade.

 

Salată cu pere, struguri, nuci și brânză de capră

Ingrediente: 100 g mix de salată (spanac, rucola, salată iceberg, radicchio), 2 pere spălate, 25 boabe de strugure, 2 linguri zeamă de lămâie, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură muștar, 1 lingură cu miere, 100 g nuci sau alune tăiate bucăți potrivite, 150 g brânză de capră, sare și piper după gust.

Mod de preparare: Se pregătește dressingul - mierea, muștarul, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare și piper măcinat și se amestecă bine. Se taie boabele de struguri jumătăți și se scot sâmburii, apoi se feliază subțire. Perele se taie jumătăți, se scot sâmburii, apoi se feliază subțire. Se pune într-un bol mixul de salată, apoi strugurii și perele feliate; se toarnă dressingul și se amestecă ușor; apoi se pun brânza tăiată cuburi și nucile tăiate; se dă salata pentru 30 de minute la frigider, după care se poate servi.

Citeşte mai multe despre:   Anul Nou  -   Rețete