Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate „Revoluţia dulce“

„Revoluţia dulce“

Data: 29 Martie 2011

Potrivit specialiştilor nutriţionişti, zahărul ar putea înlocui cu succes sarea în alimentaţie, fiind cunoscut faptul că în cantităţi mici poate normaliza tensiunea arterială. În schimb, sarea reduce în mod semnificativ capacitatea arterelor de a transporta sângele în corp. Cu această sugestie a cercetătorilor sunt de acord şi bucătarii. Astfel, preşedinta Asociaţiei naţionale pentru o alimentaţie sănătoasă din Italia, Chiara Manzi, susţine ideea înlocuirii sării cu zahărul, ca o expresie a noii tendinţe în arta modernă de a găti. Această tendinţă, numită "revoluţia dulce", a fost creată de americani, constând în amestecul de arome: carnea este dulce, iar desertul - sărat. Toate acestea ar trebui să conducă la ameliorarea stării de sănătate a organismului uman, la stoparea procesului de îmbătrânire şi la reducerea tensiunii arteriale, proporţia între sare şi zahăr fiind de unu la trei.