Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Riscul de depresie creşte odată cu consumul de grăsimi saturate

Riscul de depresie creşte odată cu consumul de grăsimi saturate

Data: 29 Ianuarie 2011

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii spanioli, consumul de acizi graşi trans şi grăsimi saturate, care se găsesc, de

exemplu, în cartofii prăjiţi, ar putea creşte riscul unei depresii. În schimb, uleiul de măsline bogat în acizi graşi mononesaturaţi (omega 9), des folosit în bucătăria mediteraneană, ca şi alte uleiuri vegetale şi peştele gras, care conţin grăsimi nesaturate, contribuie la scăderea riscului de dezvoltare a unor boli mentale. Autorii studiului au analizat regimul alimentar şi felul de viaţă al unui număr de circa 12.000 de persoane timp de şase ani. La începutul studiului, nici unul dintre participanţi nu era depresiv. La sfârşit, 657 dintre ei sufereau de depresie. Cercetătorii au constatat că cei care consumaseră acizi graşi trans şi grăsimi saturate prezentau un risc cu 48% mai mare să facă depresie decât cei care nu mâncaseră alimente care conţin acest tip de grăsimi.