Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Salam de biscuiţi cu rahat, stafide şi cocos

Salam de biscuiţi cu rahat, stafide şi cocos

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 22 Martie 2021

Ingrediente: 500 g biscuiţi de post (Popular); 100 ml lapte de soia (sau apă); 50 g rahat; 50 g stafide; 100 g cacao; esenţă de rom şi de vanilie; zahăr vanilat; scorţişoară măcinată; cocos. 

Preparare: Rupeţi biscuiţii în bucăţi mari şi medii şi îi aşezaţi într-un vas mare. Stafidele le puneţi într-un bol cu apă călduţă şi puţină esenţă de rom pentru a se rehidrata. Între timp, puneţi laptele de soia (sau apă) şi zahărul vanilat la foc mic şi amestecaţi până se topeşte zahărul; adăugaţi cacaua, scorţişoară, eşenţă de vanilie şi de rom şi continuaţi să amestecaţi. Turnaţi compoziţia fierbinte peste biscuiţi şi amestecaţi bine, apoi puneţi stafidele scurse de apă şi rahatul tăiat mărunt. Consistenţa trebuie să fie nici foarte moale, nici tare. Acoperiţi vasul cu folie alimentară pentru cel puţin 2 ore, la temperatura camerei. Întindeţi apoi folie alimentară sau hârtie de copt pe masa de lucru, presăraţi pe ea cocos şi modelaţi batoane mici (sau un singur baton) din compoziţie; strângeţi bine folia pe măsură ce rulaţi; legaţi batoanele la capete şi ţineţi-le la frigider câteva ore, de preferinţă peste noapte. Se serveşte feliat. Poftă bună!

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post