Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Salată şi cocteil cu germeni de grâu
Germenii de grâu se consumă încă din cele mai vechi timpuri, fiind menționați în cărți vechi datând din anul 2700 î.Hr. Popularitatea lor este ridicată printre cei care urmează un stil de viață sănătos, deoarece conțin numeroase substanțe nutritive necesare unei bune funcționări a organismului.
Germenii au în compoziție o cantitate de nutrienți de aproximativ 20-30 de ori mai mare decât planta matură. Pe parcursul procesului de germinare se dezvoltă o serie de vitamine, minerale, enzime, flavonoide și uleiuri volatile. Au un conținut ridicat de enzime, de 100 de ori mai mult decât fructele și legumele. Au un efect antioxidant puternic, fiind o sursă importantă de săruri minerale, calciu, potasiu, fier, magneziu, fosfor, seleniu, vitamine, A, C, B, D, E.
Datorită substanţelor nutritive conţinute, sunt indicați și în alimentația copiilor. Germenii de grâu oferă organismului o serie de beneficii: ajută la întărirea sistemului imunitar, previn îmbătrânirea, îmbunătățesc sănătatea inimii, previn afecțiunile oncologice și complicațiile cancerului, au capacitatea de a îmbunătăți metabolismul celular, îmbunătățesc sănătatea sistemului muscular, cresc performanța fizică și psihică etc.
Rețete
Salată de pătrunjel, rucola şi germeni de grâu
Ingrediente: 4 legături pătrunjel, 100 g rucola, 6 roșii, 1 legătură ceapă, 4 căței de usturoi, 4-5 linguri ulei de măsline, zeama de la o lămâie, 200 g germeni de grâu, sare după gust, 1 roșie pentru ornat. Preparare: Se spală legăturile de pătrunjel şi rucola; se lasă la scurs, după care se taie. Într-un bol se amestecă câteva minute germenii cu pătrunjelul şi rucola, până se înmoaie grâul. Se spală roşiile, se șterg de apă, se taie cubulețe și se pun în bol. Se curăță ceapa și usturoiul, se taie fin și se pun, de asemenea, în bol; se adaugă uleiul, sarea și zeama de lămâie și se amestecă totul cu o lingură de lemn, după care se ornează cu felii de lămâie și de roșie. Se poate servi ca atare sau cu preparate calde sau reci.
Cocteil de mere, cu germeni de grâu şi miere
Ingrediente: 3 mere potrivite ca mărime, 1 morcov, 250 ml lapte de soia, 200 g germeni de grâu, 2 linguri de miere, scorțișoară după gust. Preparare: Se curăță merele și morcovii de coajă, se taie bucăți mici și se pun în blender; se adaugă, apoi, laptele de soia, germenii de grâu, scorțișoara, mierea de albine și se mixează până se obține compoziția dorită.