Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Salată şi cocteil cu germeni de grâu

Salată şi cocteil cu germeni de grâu

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 29 August 2022

Germenii de grâu se consumă încă din cele mai vechi timpuri, fiind menționați în cărți vechi datând din anul 2700 î.Hr. Popularitatea lor este ridicată printre cei care urmează un stil de viață sănătos, deoarece conțin numeroase substanțe nutritive necesare unei bune funcționări a organismului.

Germenii au în compoziție o cantitate de nutrienți de aproximativ 20-30 de ori mai mare decât planta matură. Pe parcursul procesului de germinare se dezvoltă o serie de vitamine, minerale, enzime, flavonoide și uleiuri volatile. Au un conținut ridicat de enzime, de 100 de ori mai mult decât fructele și legumele. Au un efect antioxidant puternic, fiind o sursă importantă de săruri minerale, calciu, potasiu, fier, magneziu, fosfor, seleniu, vitamine, A, C, B, D, E.

Datorită substanţelor nutritive conţinute, sunt indicați și în alimentația copiilor. Germenii de grâu oferă organismului o serie de beneficii: ajută la întărirea sistemului imunitar, previn îmbătrânirea, îmbunătățesc sănătatea inimii, previn afecțiunile oncologice și complicațiile cancerului, au capacitatea de a îmbunătăți metabolismul celular, îmbunătățesc sănătatea sistemului muscular, cresc performanța fizică și psihică etc.

Rețete

Salată de pătrunjel, rucola şi germeni de grâu

Ingrediente: 4 legături pătrunjel, 100 g rucola, 6 roșii, 1 legătură ceapă, 4 căței de usturoi, 4-5 linguri ulei de măsline, zeama de la o lămâie, 200 g germeni de grâu, sare după gust, 1 roșie pentru ornat. Preparare: Se spală legăturile de pătrunjel şi rucola; se lasă la scurs, după care se taie. Într-un bol se amestecă câteva minute germenii cu pătrunjelul şi rucola, până se înmoaie grâul. Se spală roşiile, se șterg de apă, se taie cu­bulețe și se pun în bol. Se curăță ceapa și usturoiul, se taie fin și se pun, de asemenea, în bol; se adaugă uleiul, sarea și zeama de lămâie și se amestecă totul cu o lingură de lemn, după care se ornează cu felii de lămâie și de roșie. Se poate servi ca atare sau cu preparate calde sau reci.

Cocteil de mere, cu germeni de grâu şi miere

Ingrediente: 3 mere potrivite ca mărime, 1 morcov, 250 ml lapte de soia, 200 g germeni de grâu, 2 linguri de miere, scorțișoară după gust. Preparare: Se curăță merele și morcovii de coajă, se taie bucăți mici și se pun în blender; se adaugă, apoi, laptele de soia, germenii de grâu, scorțișoara, mierea de albine și se mixează până se obține compoziția dorită. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post