Ce au în comun broccoli, fasolea ochi-negru, citricele și ceaiul verde? Pe lângă faptul că sunt sugestii alimentare ale specialiștilor în nutriție de la renumita Universitate Harvard, aceste roade sunt excelente opțiuni pentru creștinii ortodocși care țin post. Bogate în fitonutrienți, fibre, minerale și vitamine, includerea acestora în dietă poate avea beneficii importante: întrețin starea de sănătate, îmbunătățesc calitatea vieții și pot chiar contribui la longevitate.
Sfatul zilei: De ce apar punctele galbene
În unghiul pleoapelor, la baza nasului sau în alte zone ale corpului apar puncte de grăsime de culoare gălbuie. Acestea arată foarte inestetic, indiferent dacă sunteţi femeie sau bărbat. Primul semn pe care îl dau aceste puncte este colesterolul mărit.
Apariţia lor nu trebuie să vă sperie, pentru că o astfel de pată nu e definitivă şi, foarte important, nu e doar o problemă de frumuseţe. Organismul pur şi simplu scoate afară cantitatea de grăsimi, colesterol de care a fost invadat. La multe persoane, petele galbene apar când valoarea colesterolului a depăşit 1.000 mg/dl (normal 200 mg/dl). Nu trebuie să ignoraţi apariţia unor puncte galbene, fiindcă grăsimile în exces se depun pe pereţii vaselor de sânge până provoacă un infarct, un accident vascular cerebral sau boli de inimă. După ce aţi aflat de ce s-au dereglat grăsimile din corpul dumneavoastră, din cauza alimentaţiei, dintr-o tulburare hormonală, dintr-o boală care nu s-a vindecat complet şi urmaţi un tratament sau o dietă, petele galbene n-o să rămână ca amintire. O dată ce nivelul grăsimilor revine la normal, petele dispar. (sursa: www.topsanatate.ro)