Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Spălarea fructelor şi legumelor nu ne fereşte de infecţii agresive

Spălarea fructelor şi legumelor nu ne fereşte de infecţii agresive

Data: 19 August 2011

Oamenii de ştiinţă americani susţin că agenţi patogeni ca E.coli sau salmonella se găsesc în foarte multe fructe şi legume, iar spălarea de mai multe ori a acestora nu reprezintă o garanţie în eliminarea bacteriilor.

Bacterii periculoase pot fi găsite în toate ţesuturile principale, inclusiv în cele responsabile de transportul substanţelor nutritive în plante. În acest fel, agenţii patogeni se găsesc nu numai la suprafaţa fructelor sau legumelor, ci şi în miezul lor. De aceea, experţii recomandă prepararea la temperaturi înalte a legumelor şi fructelor, proces care scade însă, din păcate, şi valoarea lor nutriţională.