Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Supă de gâscă cu găluște din griş (10 porţii)

Supă de gâscă cu găluște din griş (10 porţii)

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Stavrofora Hristofora Rusu - 08 Feb 2021

Ingrediente: 1 gâscă mai mare; 4-5 morcovi. Pentru găluştele din griş: 4 ouă; 12 linguri de griş; sare; piper.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert în apă rece cu puţină sare. După ce a dat în clocot, spumăm bine. Se fierbe la foc mic până când carnea se desprinde de pe os. Se adaugă morcovul la fiert împreună cu carnea. Când carnea este fiartă, se scoate şi se dezosează, morcovul se taie rondele, iar supa se strecoară. Bucăţile de carne şi morcovul tăiat rondele se introduc în supa strecurată, după ce fierb găluştele din griş. Găluştele din griş: se bat albuşurile până când devin spumă, cu puţină sare. Se adaugă gălbenuşurile, apoi turnăm grişul în ploaie şi se omogenizează compoziţia după fiecare lingură de griş adăugată. După ce s-a incorporat grişul, compoziţia se lasă 10 minute la odihnit. Când se adaugă găluştele, supa trebuie să clocotească. Se formează găluştele cu o lingură umezită în supă (lingura se înmoaie în supă, după fiecare găluşcă). Se pun găluştele în supă, una câte una, apoi se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Se stinge focul, se pune capacul şi se lasă 10 minute în aburi. Se serveşte cu pătrunjel tocat. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete