Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Supă de gâscă cu găluște din griş (10 porţii)
Ingrediente: 1 gâscă mai mare; 4-5 morcovi. Pentru găluştele din griş: 4 ouă; 12 linguri de griş; sare; piper.
Mod de preparare: Se pune carnea la fiert în apă rece cu puţină sare. După ce a dat în clocot, spumăm bine. Se fierbe la foc mic până când carnea se desprinde de pe os. Se adaugă morcovul la fiert împreună cu carnea. Când carnea este fiartă, se scoate şi se dezosează, morcovul se taie rondele, iar supa se strecoară. Bucăţile de carne şi morcovul tăiat rondele se introduc în supa strecurată, după ce fierb găluştele din griş. Găluştele din griş: se bat albuşurile până când devin spumă, cu puţină sare. Se adaugă gălbenuşurile, apoi turnăm grişul în ploaie şi se omogenizează compoziţia după fiecare lingură de griş adăugată. După ce s-a incorporat grişul, compoziţia se lasă 10 minute la odihnit. Când se adaugă găluştele, supa trebuie să clocotească. Se formează găluştele cu o lingură umezită în supă (lingura se înmoaie în supă, după fiecare găluşcă). Se pun găluştele în supă, una câte una, apoi se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Se stinge focul, se pune capacul şi se lasă 10 minute în aburi. Se serveşte cu pătrunjel tocat.