Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Uleiul de peşte nu frânează procesul de degenerare cerebrală

Uleiul de peşte nu frânează procesul de degenerare cerebrală

Data: 03 Noiembrie 2010

Potrivit unui studiu finanţat de Institutul Naţional privind Îmbătrânirea şi de către Universitatea pentru Ştiinţă şi Sănătate din Oregon, uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul. Până acum, mai multe studii susţineau că o dietă bogată în ulei de peşte ar putea oferi protecţie împotriva deteriorării funcţiilor cerebrale şi a Alzheimerului. Cercetarea s-a bazat pe teste efectuate pe 400 de bărbaţi şi femei cu vârste de circa 70 de ani şi cu o posibilă boală Alzheimer. Autorii studiului le-au administrat, zilnic, două grame de DHA şi capsule cu placebo celor două grupuri diferite de pacienţi, pentru a compara efectele acestui tip de ulei. După 18 luni, au evaluat procesul de deteriorare mentală înregistrat la nivelul ambelor grupuri, rezultatele fiind aproape identice.